Megjelenítés:  Normál    Fekete-sárga    Fekete-fehér    Sötét szinesBetüméret: Normál  Nagy  
Egyesületünk székháza
Vakok és Gyengénlátók
Baranya Megyei Egyesülete
7623 Pécs, Móricz Zs. u. 8.
Az egyesület logoja

MenüElérhetőségeink:
Cím: 7623 Pécs, Móricz Zs. u 8. Tel/fax: 72 / 534-556
MobilSzám: +3630/1954297
Web: pecsivakok.hu
Email: iroda@pecsivakok.hu

Kép egyesületünk életéből.


1%
Segítsen adója
egy százalékával!
Adószámunk: 18326691-1-02


Fő támogatónk
Pécsi Első Lions Club
Wildhorse Energy Hungary Kft
Szigetvári Takarékszövetkezet
Nemzeti együttmüködési alap logója MVGYOSZ logója
TESCO
Pécs-Normandiai Lions Club
Első Lions Klub PécsAjánló
hangosujsag weboldala
www.laprolhangra.hu


Frissítve: 2021 07 26


Látogatók száma:
Oldalletöltések száma:
169316

Aktuális híreink


Zárvatartás


Tisztelt Sorstársak tájékoztatjuk Önöket hogy 2021. július 28. szerdától 2021. július 30. péntekig egyesületünk ügyfélfogadása a nyári szabadságolások és a győri kirándulás miatt szünetel!

Legközelebbi ügyfélfogadás 2021. augusztus 2-a hétfőn 14 órától lesz.
2021 07 26

Masszázsra jelentkezés


Tisztelt Sorstársak figyelmét szeretnénk ismételten felhívni arra, hogy egyesületünkben frissítő masszázs szolgáltatás vehető igénybe csütörtökönként. A július 22-ei napra vannak még szabad időpontok, melyre jelentkezni irodánkban személyesen és telefonon lehet.
2021 07 20

Segítség a Sellye környéi viharkárosultaknak


Felhívjuk tisztelt tagjaink figyelmét, hogy a Pécsi Első Lions Club szeretné azon sorstársainkat segíteni, akik a július első felében Sellye környékén tomboló viharban károsultak lettek és segítségre szorulnak. Amennyiben Ön is károsult vagy tudomása van ilyen sorstársunkról, kérem jelentkezzenek irodánkban július 16.-ig!
2021 07 15

Közgyűlést követő ebéd


Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy 2021. július 14-ei közgyűlésünket követően közös önköltséges ebédünket a meghirdetettől eltérően a Kalamáris étteremben tervezzük megtartani. A napi menüben 3 féle varáció közül lehet választani, melyek ára egységesen 1400 Ft. Az ebéden történő részvételi szándékot július 12-én 17 óráig szíveskedjenek jelezni egyesületünk elérhetőségein.
2021 07 08

Frissítő masszázs tagjainknak


Kedves Tagjaink!
Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy elindítjuk frissítő masszázs szolgáltatásunkat. A lehetőség 2021. július 15-étől csütörtökönként vehető igénybe előzetes bejelentkezést követően. A szolgáltatást azon tagjaink vehetik igénybe, akik rendezték éves tagdíjfizetésüket. Jelentkezni irodánkban telefonon, vagy személyesen lehet. A kezelésre lepedőt vagy nagyméretű törülközőt kell hozni.
Szolgáltatásunk ingyenes, azonban szívesen fogadjuk adományaikat.
A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató alább olvasható:

Masszázs Szolgáltatás Szabályzat
• Szolgáltatásunk frissítő masszázs, nem minősül gyógykezelésnek.
• Kezelés kizárólag bejelentkezés és időpontfoglalás után vehető igénybe.
• A kezelésre pontosan kell érkezni, lehetőleg 10 perccel a kiadott időpont előtt. Késés esetén a masszázsra szánt időből levonódik a késés ideje, ezáltal megrövidül a kezelés.
• Időpont lemondása esetén legkésőbb 24 órával a kezelés előtt legyenek kedvesek jelezni halasztási szándékukat. Amennyiben foglalás ellenére sem jelennek meg és ez még egyszer megismétlődik, nem áll módunkban ezt követően új időpontot kiadni.
• Megkérjük kedves vendégeinket, hogy a kezelésre hozzanak magukkal lepedőt vagy nagyméretű fürdőlepedőt. Ennek hiányában sajnos nem tudja masszőrünk vállalni a kezelést.
• A szolgáltatást mindenki saját felelősségére veszi igénybe.
• Kérjük, ügyeljenek a személyes higiéniára, tisztán érkezzenek a kezelésre.
• A szolgáltatás akkor vehető igénybe, ha nem szenved olyan betegségben és nem áll olyan orvosi kezelés alatt, ami a masszázs szolgáltatás igénybevételét ellenjavallja. (legyengült egészségügyi állapot, gyulladásos állapot, láz, bőrbetegség, daganatos megbetegedés, szívbetegség, epilepszia, magas vérnyomás, trombózis, érszűkület, fekély, alkoholos – drogos állapot, előrehaladott csontritkulás, csontsérülések, rándulás, ficam heveny szakasza, menstruáció első 2 napja, terhesség)
• A szolgáltatás igénybevétele a házirend egyidejűleg történő elfogadását is jelenti.
• Aki a házirendet nem tartja be, az nem veheti igénybe a szolgáltatást.
• Szolgáltatásunk ingyenes, azonban szolgáltatásunk hosszú távú működtetéséhez szívesen fogadjuk tetszőleges adományát, melyet az ADOMÁNY feliratú edénybe helyezhet.
2021 07 08

Ifjúsági nagyklub


Tájékoztatjuk Tisztelt Sorstársakat arról, hogy ezen a héten is megrendezésre kerül rendes klubdélutánunk, mely időpontja július 8-án csütörtökön délután 14 és 18 óra között lesz.

Az e havi ifjúsági nagyklub lebonyolítására július 16-án pénteken délután 16 óra és este 22 óra között kerül sor. A korábbi alkalmakhoz hasonlóan ismét jó hangulatú, zenés, táncos program várható, melyre batyus jelleggel lehet enni-innivalót hozni.
2021 07 05

MEGHÍVÓ KÖZGYŰLÉSRETisztelt Sorstárs!

A Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületének rendes évi taggyűlését 2021. július 14-én (szerdán) 9 órakor a Pécs, Universitas utca 2/A sz. alatt lévő Tudásközpont földszinti konferenciatermébe az elnökség összehívja.

Napirendi pontok

- Megnyitó;
- Az elnökség beszámolója;
- A Felügyelő Bizottság jelentésének megvitatása és elfogadása;
- A pénzügyi és szakmai beszámoló, a közhasznúsági jelentés megvitatása és elfogadása;
- Az egyesület 2021. évi költségvetésének megvitatása, elfogadása;
- Döntés az elnök díjazásáról;
- Egyebek, hozzászólások

Tájékoztatom továbbá tisztelt Sorstársat, hogy a Közgyűlésünk akkor határozatképes, ha azon Egyesületünk rendes tagjainak több mint a fele, azaz 50 % plusz 1 fő jelen van. (jelenlegi taglétszámunk 653 fő)

Amennyiben a 2021. július 14.-én 9 órára összehívott taggyűlés határozatképtelen lesz, a határozatképtelenség miatt megismételt tag-gyűlést ugyanarra a napra, 9 óra 30 perces kezdettel hívja össze az elnökség, melynek a helyszíne szintén a Pécs, Universitas u. 2/A. sz. alatti Tudásközpont földszinti konferenciaterme és a határozat-képtelenség miatt megismételt közgyűlés az eredeti napirendek tárgyában a megjelentek számától függetlenül határozatképes. A közgyűlésen a kialakult járványügyi helyzet miatt kizárólag védettségi és személyi igazolvány birtokában lehet megjelenni, amit kötelező jelleggel ellenőriznünk kell! A közgyűlés után tagjainkat egy közös önköltséges ebédre invitáljuk a Rundó étterembe, melyre július 9-ig lehet jelentkezni.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Pécs, 2021.06.21.

Bögyös Zoltán
VGYBME, elnök

Tájékoztató

Szeretnénk felhívni a tagjaink figyelmét bővülő lehetőségeinkre:
- tagjaink ingyen illetve kedvezményesen utazhatnak tömegközlekedési eszközökön, léphetnek be kulturális helyszínekre, eseményekre;
- Braille és hangoskönyvtárat üzemeltetünk;
- segédeszközök megtekintése, kipróbálása;
- támogatások nyújtása segédeszközök vásárlásához;
- látássérült tanulók támogatása;
- kedvezményes mobiltelefon előfizetés (2960 Ft/hó);
- elérhető infokommunikációs segítő szolgáltatásunk;
- hamarosan folyamatos (mindennapos) lesz Pécsi ügyfélszolgálatunk, valamint Szigetvár, Szentlőrinc és más vidéki városokban is személyesen elérhetőek leszünk;
- hamarosan beindul frissítőmasszázs szolgáltatásunk;
- tartós élelmiszer, ruhanemű és egyéb tárgyi adományokat nyújtunk;
- MVGYOSZ szolgáltatások elérése

A lehetőségekért figyelje honlapunkat, hírlevelünket, facebook oldalunkat vagy érdeklődjön elérhetőségeinken!
2021 06 29

Végső jelentkezési és befizetései határidő győri kirándulásraSzeretnénk megkérni érdeklődő sorstársainkat, akik részt kívánnak venni egyesületünk szervezésében a 4 napos győri kiránduláson, jelentkezési szándékát legkésőbb július 2-án péntek délig szíveskedjenek jelezni irodánk elérhetőségein. Ezen határidő lejárta után már nem tudjuk elfogadni a jelentkezéseket.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a szálással illetve utazással kapcsolatos költségek befizetési határideje 2021. július 16. péntek. Azok, akik befizetik a szállás díját egyúttal jelezzék, hogy az utazást egyénileg oldják meg, vagy közösen a csoporttal, mely esetben az útiköltség összegét is be kell fizetniük.

A szállásköltség teljes áron 14000 Ft lenne, azonban egyesületünk elnöksége legutóbbi vezetőségi gyűlésén a támogatást illetően az alábbiakról döntött:
- 9000 Ft támogatást kapnak egyesületünk tagjai, így a szállás költsége nekik 5000 Ft
- 7000 Ft támogatást kapnak a kísérők, így a szállás költsége nekik 7000 Ft
- 6 éves korig gyermekek számára, ha a szülővel egy ágyban alszik, ingyenes. Egyéb esetekben a felnőttekre vonatkozó díj vonatkozik rájuk
2021 06 29

Győri kirándulásra jelentkezés


Felhívjuk érdeklődő sorstársaink figyelmét ismét, hogy egyesületünk 4 napos kirándulást szervez Győrbe.

A szállásfoglaláshoz szükéges időben leadnunk a résztvevők létszámát.

Fontos, hogy akik részt kívánnak venni a kiránduláson, azok lehetőleg június 25-e péntekig jelezzék résztvételi szándékukat!

A szállásköltség teljes áron 14000 Ft lenne, azonban egyesületünk elnöksége legutóbbi vezetőségi gyűlésén a támogatást illetően az alábbiakról döntött:
- 9000 Ft támogatást kapnak egyesületünk tagjai, így a szállás költsége nekik 5000 Ft
- 7000 Ft támogatást kapnak a kísérők, így a szállás költsége nekik 7000 Ft
- 6 éves korig gyermekek számára, ha a szülővel egy ágyban alszik, ingyenes. Egyéb esetekben a felnőttekre vonatkozó díj vonatkozik rájuk
2021 06 22

2021. évi 4 napos egyesületi kirándulás


Felhívjuk egyesületi tagjaink figyelmét, hogy idén is megszervezésre kerül a többnapos kirándulás. Az idei célállomásunk Győr lesz. A kirándulás időpontja 2021.07.29.-08.01. Vendégeinket kétszer 2 ágyas kollégiumi szobákban tudjuk elszállásolni saját fürdővel, mellékhelyiséggel. A kirándulás költségei és tagjaink számára azok támogatási mértéke még kiszámítás alatt áll, de körülbelül fejenként 10.000 forint szállás és 4000 forint utazási költséggel kell számolni. Az étkezési lehetőségek és programok még szintén egyeztetés alatt állnak.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a kiránduláson csak védettségi igazolvány birtokában lehet részt venni.
A várható létszám kialakítása miatt kérjük tagjainkat, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelezni szíveskedjenek egyesületünkben személyesen vagy telefonon és e-mailben. Kérjük azt is gondolják át, hogy az utazáshoz a közvetlen autóbuszt vagy a vasúti közlekedést választják.
Várunk mindenkit szeretettel!
2021 06 14

Ifjúsági nagyklub


Az Ifjúsági nagy klub 2021. június 18-án pénteken délután 4 órától este 10 óráig kerül megrendezésre. Újdonság, hogy ezúttal egyesületünk kerthelységében szabadtéri programként tervezzük megtartani azt. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a veszélyhelyzetben érvényben lévő rendelkezéseket és szabályokat kérjük továbbra is tartsák be!

Mivel másnap hétvége lesz, estébe nyúlóan kötetlen hangulatban, felszabadultan vehetnek részt az érdeklődők. Természetesen az eddigiekhez hasonlóan batyus jelleggel lehet hozni enni-innivalókat, lehetőség lesz beszélgetésre, zenehallgatásra, táncra és más egyéb mókára.
Az Ifjúsági nagy klub 2021. június 18-án pénteken délután 4 órától este 10 óráig kerül megrendezésre. Újdonság, hogy ezúttal egyesületünk kerthelységében szabadtéri programként tervezzük megtartani azt. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a veszélyhelyzetben érvényben lévő rendelkezéseket és szabályokat kérjük továbbra is tartsák be!

Mivel másnap hétvége lesz, estébe nyúlóan kötetlen hangulatban, felszabadultan vehetnek részt az érdeklődők. Természetesen az eddigiekhez hasonlóan batyus jelleggel lehet hozni enni-innivalókat, lehetőség lesz beszélgetésre, zenehallgatásra, táncra és más egyéb mókára.
2021 06 14

Zengőhegyi túra


Június 19-én szombaton kirándulást szervezünk az új Zengőhegyi kilátóhoz. A túra Hosszúhetényből indul délelőtt 9 óra 45 perckor.

Hosszúhetény megközelíthető Pécsről autóbusszal, ami az autóbuszállomásról indul 9 órakor és Hússzúheténybe érkezik 9 óra 30 percre.

Továbbá Komlóról is megközelíthető Hosszúhetény, a komlói autóbuszállomásról 9 óra 20 perckor induló távolsági járattal, ami Hússzúheténybe ér 9 óra 37 perckre.

A túrát Varga Antal vezeti. A gyalogút hossza várhatóan 2 óra lesz jól járható, de meredek hegyi útvonalon az új hétemeletes kilátóhoz. A kiránduláson résztvevők feltétlen hozzanak magukkal elegendő folyadékot, és akinek igénye van rá kullancs-, rovarriasztó szert. A kilátó megtekintése után tovább haladunk az esőházhoz, ahol kisebb tábortűz mellett mindenki megsütheti a magával hozott szalonnát, sonkát, krumplit, pogácsát, egyebet. A visszaindulást fél 4 - 4 óra körül tervezzük, így 17:45-re érkezhetünk Hosszúheténybe.

A Pécsre utazóknak 17 óra 57 perckor, míg a Komlóra utazóknak 18 óra 13 perckor lesz buszuk hazafelé.

Kérjük az érdeklődőket 18-án péntek délig résztvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni egyesületünk elérhetőségein:
iroda@pecsivakok.hu
72/534-556

2021 06 14

Vezetőségi ülés június 21-én


Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy szervezetünk soron következő elnökségi ülését 2021. június 21-én (hétfő) 16:30 órakor tartja az egyesület, 7623 Pécs, Móricz Zs. u. 8. sz. alatti székházában.

Napirendi pontok
1. Az elnök beszámolója;
2. Közgyűlés összehívása;
3. Győri kirándulás támogatása;
4. Egyebek;

2021 06 14

Klubdélután, ifjúsági nagyklub


Tisztelt Sorstársak, kedves klubozók!

Egyesületünk minden hét csütörtökén biztosít lehetőséget klubdélutánok lebonyolítására. Most csütörtökön június 10-én is várjuk a tagokat és kísérőiket.

Eddigiekben minden hónap második csütörtökét neveztük ki nagy klubnapnak, amikor egyesületünk ifjabb tagjait invitáltuk székházunkba. Ezen programunk időpontját most júniusban kísérleti jelleggel módosítjuk.

Az Ifjúsági nagy klub 2021. június 18-án pénteken délután 4 órától este 10 óráig kerül megrendezésre. További változás, hogy ezúttal egyesületünk kerthelységében szabadtéri programként tervezzük megtartani azt. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a veszélyhelyzetben érvényben lévő rendelkezéseket és szabályokat kérjük továbbra is tartsák be!

Mivel másnap hétvége lesz, estébe nyúlóan kötetlen hangulatban, felszabadultan vehetnek részt az érdeklődők. Természetesen az eddigiekhez hasonlóan batyus jelleggel lehet hozni enni-innivalókat, lehetőség lesz beszélgetésre, zenehallgatásra, táncra és más egyéb mókára.
2021 06 07

Segédeszköz beszerzés


Felhívjuk az Önök figyelmét, hogy június második hetében Budapestre utazunk. Amennyiben segédeszközre lenne szüksége az MVGYOSZ vagy a VGYKE Láthatár segédeszköz boltjából, rendelését a pontos ár befizetése mellett leadhatja az Egyesület irodájában ügyfélfogadási időben 2021 június 07 hétfő) 18 óráig.

Az MVGYOSZ segédeszköz bolt weboldala
https://bolt.mvgyosz.hu/

Láthatár weboldala
https://lathatarbolt.hu/
2021 06 01

Égervölgyi kirándulás


Kedves Sorstársak!

Szeretettel hívjuk Önöket a 2021. június 3.-án (csütörtökön) megszervezésre kerülő Pécsi Égervölgyi kirándulásra, szabadtéri klubnapra!
Az Égervölgybe a 24-es busszal fogunk kiutazni, melyre számos helyen fel lehet szállni. A 24-es busz 9:30-kor indul a Kertvárosi Fagyöngy utcából, 9:45-kor érinti a távolsági buszpályaudvart, 9:50-kor felszállási lehetőség van rá az Árkád Konzum előtti megállójánál, majd érkezés Égervölgybe 10:10-kor.

Egy kellemes erdei sétát tervezünk vakon is jól járható útvonalon. A sétaút mellett több asztal és pad is található, melyek alkalmasak pihenésre, szendvics- pogácsa fogyasztásra is akár.
A sétánk során igény esetén lehetőség lesz a Teca Mama Kisvendéglőben ebédelni. (Napi menü ára 1290 Ft, csomagolással 1390 Ft) A járványügyi helyzetre való tekintettel az étterem belterében csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek fogyaszthatnak, azonban a kültéri részen bárki helyet foglalhat.
Visszaindulás 13:20-kor a 24-es busszal, mely 20 perc alatt visszaér a belvárosba.

Kérjük részvételi szándékát, az ebéd illetve kísérő iránti igényét június 1.-én keddig jelezni szíveskedjenek Gyurka Anna szervezőnél az alábbi elérhetőségen:
anna.gyurka@gmail.com, 70/ 538-23-90

Várunk mindenkit szeretettel!
2021 05 31

Csütörtöki klubdélután


Tisztelt Sorstársak!

Felhívjuk kedves sorstársak figyelmét, hogy 2021. június 3.-án csütörtök 14 órától egyesületünk székházában megrendezésre kerülő klubdélutánunkra sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Egyesületünk az újraindulás alkalmából egy kis üdítővel és pogácsával vendégeli meg a tagokat és kísérőiket.
2021 05 31

Nyitás, újból elérhetőek klubdélutánjaink


Tisztelt Tagjaink, Sorstársaink!
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormány enyhítő intézkedései által május 25.-től újból nyitva áll a sorstársak előtt székházunk, a klubszobáink, újból szervezhetőek klubdélutánok. Az érvényben maradt korlátozásokat kérjük továbbra is betartani!
Szeretettel várjuk klubdélutánjainkon Önöket!
2021 05 26

Tanulmányi és segédeszköz pályázat 2021


Örömmel tájékoztatjuk szervezetünk tagjait, hogy elnökségünk döntése alapján 2021-ben is kiírjuk tanulmányi és segédeszköz vásárlást támogató pályázatainkat.
Mindkét pályázat esetében a beadási határidő 2021. szeptember 30.
A pályázatok nagyrészt megegyeznek az előző évi pályázatokkal, csupán apróbb változásokat tartalmazhatnak. Kérjük a pályázatok beadása előtt gondosan olvassák végig a pályázati kiírásokat!
A részletes kiírást és az adatlapot letölthetik az alábbi linkekről, illetve beszerezhetik egyesületünk irodájából is ügyfélfogadási időben.

2021. évi Segédeszköz pályázati kiírás és adatlap (doc)
2021. évi Tanulmányi pályázati kiírás (doc)
2021. évi Tanulmányi pályázati adatlap (doc)
2021 05 07

Rendkívüli Zárvatartás


Tisztelt Sorstársak!

Ezúton tájékozatjuk Önöket, hogy egyesületünk április 26. hétfőtől április 30. péntekig zárva tart, tehát jövő héten ügyfélszolgálatunk működése szünetel. Legközelebbi ügyfélfogadás időpontja május 3-a.
Kérdéseikkel, kéréseikkel az iroda@pecsivakok.hu e-mail címen illetve a 30/195-42-97-es telefonszámon fordulhatnak hozzánk.

Megértésüket köszönjük!
2021 04 25

Vakvezető kutya igénylés


Tájékoztatjuk Tisztelt Sorstársakat, hogy partnerünk az ÉletHíd Segítő Kutya Alapítvány a 2021-es évtől vakvezető kutyák kiképzésével is foglalkozik.

Akik szeretnének maguk mellé vakvezetőkutyát segítő társnak, azok számára irodánkban tájékoztatást adunk az igénylés feltételeiről, rendelkezésre bocsátjuk az ehhez szükséges dokumentumokat, segítünk az adatok kitöltésében.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az igényeket érdemes minél előbb leadni, ugyanis a segítő kutyák kiképzésének magas költsége csak korlátozott számú teljesítést tesz lehetővé, egy vakvezető kutya kiképzése 1,5-2 év illetve az igénylések teljesítése nem beérkezési sorrendben, hanem minden esetben a kutyához történő megfelelő gazda kiválasztásával történik.
2021 04 16

Vezetőségi ülés


Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy szervezetünk soron következő elnökségi ülését 2021. április 26-án (hétfő) 16:30 órakor tartja az egyesület, 7623 Pécs, Móricz Zs. u. 8. sz. alatti székházában.

Napirendi pontok
1. Az elnök beszámolója;
2. közhasznúsági jelentés elfogadása;
3. közgyűlés összehívása;
4. segédeszköz pályázat kiírása;
5. tanulmányi pályázat kiírása;
6. körzeti csoportok működtetése;
7. masszázs szolgáltatás beindítása;
8. LIONS Klub édességadományának kiosztása;
9. Egyebek;
2021 04 16

Flotta tájékoztató


Tájékoztatjuk mobilflottás ügyfeleinket, hogy 2021. áprilisától ismét postai csekket kapnak azok akik ezen módon rendezik előfizetéses havidíjukat.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a T-Systems újabb változtatásokat eszközölt, így a postai csekken a befizetőnél nem a számlán szereplő ügyfél neve, hanem egyesületünk (mint flotta tulajdonos) adatai kerültek feltüntetésre. A befizetés tekintetében ez nem okoz problémát. Szokásos módon be kell fizetni azt és a szolgáltató ugyanúgy be tudja azonosítani, hogy kinek a számlája lett kiegyenlítve, mint a változást megelőző időszakban.

Kérem továbbra is tartsák be a számlán feltűntetett fizetési határidőt, s annak lejártát szem előtt tartva egyenlítsék ki előfizetéses havidíjukat, így biztosítva a telefonos flotta szolgáltatás akadálymentes működését közösségünk számára a jövőben is!
2021 04 16

Ügyfélszolgálatunk újra elérhető


Tisztelt Tagjaink és Ügyfeleink!

Mint arról már Önök is értesülhettek, a kormány enyhítéseket vezetett be a járványhelyzet kezelésében az elért 2.500.000 fő beoltott állampolgár kapcsán. A veszélyhelyzetre vonatkozó pozitív változásoknak köszönhetően a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete ügyfélszolgálata 2021. április 12-től ismét fogad ügyfeleket a megfelelő egészségügyi szabályozások betartása mellett.

Klubnapokat azonban nem tartunk továbbra sem illetve egyéb programok lebonyolítására sincs még lehetőségünk. Ezekkel kapcsolatos változásokról érdeklődhetnenk irodánkban nyitvatartási időben, telefonon, e-mailben vagy weblapunkon. Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Bögyös Zoltán elnök
2021 04 09

Húsvéti Lions édesség adomány


Tisztelt Sorstársak!

A Pécsi Első Lions Club húsvét alkalmával újfent édességet adományozott egyesületünk tagsága részére. Két doboz csokoládéval érkeztek hozzánk a Lions mozgalom tagjai, amit hálásan köszönünk nekik!

Mivel a hosszúhétvége miatt vezetőségünk nem tudott egyeztetni, ezért húsvét után hozunk döntést a kiosztásával kapcsolatban.

Tiszteltettel:
Bögyös Zoltán
2021 04 01

Húsvéti üdvözlet


Kedves Sorstársak!

Fogadják szeretettel egyesületünk köszöntőjét Húsvét alkalmából. Kívánjuk, hogy töltsék kellemesen, egészségben, szeretetben a húsvéti ünnepeket!

Üdvözlettel:
VGYBME vezetősége és dolgozói
2021 04 01

Flottás számlázás


Tisztelt Ügyfeleink!
Mobilflottás tagjainkat tájékoztatjuk, hogy 2021 márciusában adminisztrációs hiba mmiatt nem küldött a szolgáltató postai úton számlát és csekket az előfizetőknek. Az elmaradt számlákat egyesületünk pótolta, azonban postai befizetőlapot (csekket) nem tudtunk hozzá mellékelni. Kértük tagjainkat, hogy akinek lehetősége van rá egyéb módon, pl banki átutalással, telekomos alkalmazással, Tmobil üzletben, postai Telekom ablaknál rendezze számláját. Aki már eddig is ezen lehetőségeket használta, azok kérjük tekintsék tárgytalannak levelünket.

Aki ezen lehetőségek egyikével sem tud élni, az kérem keressen benünket és egyéb megoldást keresünk számára. Szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy kivételesen a kései befitzetések nem járnak semmilyen korlátozással, következménnyel. Természetesen kérünk mindenkit, lehetőség szerint mielőbb rendezze számláját.

Indítványoztuk a szolgáltatónál, hogy áprilistól újból kérjük a postai számla és csekk kiküldést, melyre igéretet kaptunk.

A kellemetlenségért elnézésüket kérjük, reméljük áprilistól minden a megszokott módon fog zajlani!
2021 03 19


Ügyfélszolgálatunk továbbra is szünetel


Ezúton értesítem tisztelt tagjainkat és ügyfeleinket, hogy a kormány intézkedéseire és a járványhelyzetre való tekintettel egyesületünk személyes ügyfélszolgálata továbbra is szünetel! A zárvatartás az elhúzódó járványhelyzet miatt március 22-től visszavonásig zárva lesz. A postai úton, a telefonon és az emailben érkező kéréseket azonban továbbra is feldolgozzuk.
Postacím: 7623 Pécs, Móricz Zsigmond utca 8.
Emailcím: iroda@pecsivakok.hu
Telefon: 72/534-556

Megértésüket köszönjük!
2021 03 19


Rendkivüli zárvatartás március 8-22 között


Tisztelt tagjaink és ügyfeleink!
Mint arról már Önök is értesülhettek, a fokozódó járványhelyzet miatt a kormány újabb korlátozó döntést hozott. A veszélyhelyzet és a különböző szolgáltatásokra is vonatkozó korlátozás miatt a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesület ügyfélszolgálata 2021 március 8-22 között zárva tart.
További híreinket a weboldalunkon és facebook oldalunkon is követhetik, munkatársainkat telefonon és emailben továbbra is elérhetik. Megértésüket köszönjük!
Bögyös Zoltán elnök
2021 03 05


Mobilflotta tájékoztató


A szervezetünknél igénybe vehető kedvezményes mobilszolgáltatás körüli helyzetről szeretném Önöket tájékoztatni.

A flottánkba mostanra már több mint 120 ügyfél csatlakozott.
A Tsystem szolgáltató eddig elég rugalmasan kezelte az egyedi előfizetésekkel kapcsolatos igényeket, például csatlakozás, átírás, törlés, szüneteltetés, SIM kártya csere, adatváltozás, csomagváltoztatás és az elmaradások kezelése.

Az utóbbi időbenegyre több ügyfélnél előfordult, hogy elmaradása keletkezett, volt akinél csak az utolsó havi számlájával volt gond, de volt akinél fél évvel ez előtti számla befizetése maradt el vagy éppen 3 havi hiány is jelentkezett. Volt aki a tavaly augusztusi 150 forintos drágulást nem vette figyelembe és a banki átutaláskor a régi díjat fizette továbbra is. Mint kiderült nem mindig a tagjainknál volt a probléma, előfordult hogy a postai csekk nem érkezett meg.
Mivel a számlázást nem az egyesületünk végzi, így sokszor mi csak későn szereztünk tudomást az elmaradásokról.

Kialakult egy olyan helyzet amelyben már több ügyfelünk által jelentős kintlévősége keletkezett a flottának. Ennek következtében a szolgáltató blokkolta az egyéni előfizetésekkel kapcsolatos kéréseket, nem tudtunk se csatlakoztatni, se törölni senkit a rendszerből.
Ez kelemetlen helyzetet teremtet számunkra, illetve azon ügyfeleink számára is akik egy olyan átmeneti csomagban várakoztak amely számukra igen előnytelen volt.

A helyzet megoldása érdekében felvettük a kapcsolatot az érintett, elmaradással bíró ügyfeleinkkel, leegyeztettük velük az elmaradás lehetséges okait és annak összegét, majd kértük annak rendezését. Egyetlen olyan eset volt csupán ahol az ügyfelünk kevésbé bizonyult együttműködőnek, így az ő vonalát kikapcsoltuk.
A mai napon, 2021 február 22.-én már csak 2 ügyfelünk helyzete kérdéses, ha az is rendeződik remélhetőleg ismét zavartalan lesz a flotta működése.

A jövőben a hasonló körülmények elkerülése érdekében, folyamatosan monitorozni fogjuk a flottában lévők számlaegyenlegét és esetleges tartozás esetén arra azonnal felhívjuk a figyelmet, ne fordulhassanak elő többet több hónapos elmaradások.
Kérem a jövőben is folyamatosan rendezzék számláikat, mert annak elmaradása az egyesületünket és a közösségünk más tagjait is negatívan érinthetik!

Köszönöm együttműködésüket!
Bögyös Zoltán elnök
2021 02 25


Az egyesület youtube csatornája


Tájékoztatjuk Önöket, hogy elérhető egyesületünk új youtube csatornája. Ezen a csatornán megtekinthetik korábbi műsorainkat, illetve a jövőben további tartalmakkal is bővíteni igyekszünk.
A csatornánkon megtalálható videók így facebook fiók nélkül is megtekinthetők és megoszthatók. Ezúttal kérjük Önöket hogy az adó 1% gyűjtő kampányunk videóját minél szélesebb körben osszák meg:

A szervezet youtube csatornája elérhető az alábbi linkre kattintva:
Youtube csatorna
2021 02 22


Farsangi online műsor


Február 18-án csütörtökön délután 14 órai kezdettel közvetítjük a farsangi online műsorunkat élőben, melyet facebook oldalunkon tekinthetnek meg, illetve utólag is megnézhetik ott a rögzített műsort. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak, és megosztják ismerőseik között a hírt.
2021 02 16


Rövidfilmhez történeteket keresünk


Egyesületünket felkereste Hock Krisztián fényképész, aki segítséggel fordult egyesületünkhöz. Egy rövidfilm forgatókönyvének írását tervezi, amiben egy vak ember történetét kívánja bemutatni. A kisfilmhez keres hiteles élményeket, eseményeket, történeteket, amik által a kisfilmében megjeleníthetné a „vak világot”. Már adott egy történet, egy kiindulási pont és egy cél. Ezen a nyomvonalon fog haladni a szereplő, aki nem fog megjelenni (vagy csak részben a keze, lába, fehérbotja stb.), hanem a személy által a környezetére gyakorolt hatását mutatja be a videó. A személyes élmények és tapasztalatok, hitelese történetek megosztása izgalmasabbá tehetné az amúgy sem átlagos világunkat.
Ha van egy érdekes, humoros, tanulságos, meghökkentő, elgondolkodtató vagy épp szemléletformáló története, akkor kérem mondja el nekünk irodánkban, telefonon, vagy írja meg az iroda@pecsivakok.hu e-mail címre, és mi továbbítjuk azt Hock Krisztián felé, aki mérlegeli azt, s amit kisfilmjébe valónak gondol, azt beleveszi forgatókönyvébe.
2021 02 16


Elnökségi ülés


Tájékoztatom a közösségünk tagjait, hogy a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületének soron következő ülése 2021 február 1.-én, 16:30 órai kezdettel kerül megtartásra.
Helyszín: 7623 Pécs, Móricz Zsigmond utca 8.

Napirendi pontok
1. Az elnök beszámolója;
2. a 2021 évi költségvetés elfogadása;
3. a 2021 évi munkaterv megvitatása;
4. a 2020 évi beszámoló elfogadása
5. Egyebek

Felhívom a figyelmet, hogy tanácskozási joga csak a vezetőségi tagoknak van, de szeretettel fogadjuk az érdeklődő tagjainkat is.
2021 01 20


Ingyenes maszkok


Szeretnénk tájékoztatni tisztelt Sorstársakat, hogy irodánkban még mindig rendelkezésre állnak szájmaszkok, melyeket személyesen átvehetnek ügyfélfogadási időben. Ha telefonon vagy e-mailben jelzik igényüket, úgy postai úton juttatjuk el tagjaink részére.
2021 01 20


Blindshell mobiltelefon bemutatása


Egyesületünk alelnöke Rauch Róbert a Hobby Rádión a Gépház egyik műsorvezetője, az MVGYOSZ által forgalmazott BlindShell Classic magyarul beszélő, nyomógombos mobiltelefonját mutatta be többedmagával. Ez a készülék rövid idő alatt igen nagy népszerűségre tett szert a látássérült vásárlók körében.

Az adásból megismerhető a készülék kezelése, alapvető szolgáltatásai, valamint a használókat leginkább érdeklő beállítási lehetőségek is. Kiemelték a karácsonyi szoftverfrissítést követően telefonba került új funkciókat, mint például a vadonatúj webböngésző.

A műsorszám az alábbi címen meghallgatható, letölthető:
Blindshell bemutató műsorszám
2021 01 20


Gyászjelentés: elhunyt Görgényi Miklós


Fájó szívvel, megrendülten tájékoztatom közösségünk tagjait, hogy a sokak által ismert és kedvelt Görgényi Miklós sorstársunk 2021 január 17.-én, életének 86. évében elhunyt!
2021 01 19


Újévi online műsor


Sajnos a vírushelyzet miatt még továbbra sem szervezhetünk filmklubokat, klubdélutánokat, nagyszabású programokat.

Fontos számunkra a közösségi élet fenntartása, tagjainkkal való kapcsolattartás, ezért 2021. január 21-én csütörtökön délután fél 5-kor egy újévi online műsorral szeretnénk kedveskedni. A karácsonyi műsorunkhoz hasonlóan ezt is facebook oldalunkon közvetítjük élőben, amit később visszanézhetővé teszünk azok számára, akik nem tudják élőben követni.

Facebook oldalunk itt érhető el:
VGYBME facebook oldal
2021 01 17


Vakcina regisztráció


Már lehet a koronavírus elleni oltásra regisztrálni. A kormány kiküldte az oltásra történő regisztrációs kérdőíveket postai levél formában. Azon sorstársak akik nem tudják kitölteni papír alapon, megtehetik azt interneten is. Ha segítségre van szükségük a kitöltésben ügyfélfogadási időben állunk rendelkezésükre.
2021 01 13

Apróhirdetés


Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy honlapunkon van apróhirdetési lehetőség, ahol például segédeszközöket is lehet eladni-vásárolni. A termékek adásvételére egyesületünkben is lehetőséget biztosítunk.

Ha például valaki csalódik valamelyik termékben, pl. nem tetszik a színe, nem jó a mérete, nem megfelelő a hangereje, kijelzője stb. attól még lehet, hogy egy másik sorstársunknak megfelelő és használható.

Hirdetésüket feladhatják irodánk e-mail címén, személyesen székházunkban, vagy telefonon keresztül ügyfélfogadási időben.

A hirdetéseket az alábbi oldalunkon tekinthetik meg:
Apróhirdetések
2021 01 13

Újévi online műsor


Sajnos a vírushelyzet miatt még továbbra sem szervezhetünk filmklubokat, klubdélutánokat, nagyszabású programokat.

Fontos számunkra a közösségi élet fenntartása, tagjainkkal való kapcsolattartás, ezért 2021. január 21-én csütörtökön délután fél 5-kor egy újévi online műsorral szeretnénk kedveskedni. A karácsonyi műsorunkhoz hasonlóan ezt is facebook oldalunkon közvetítjük élőben, amit később visszanézhetővé teszünk azok számára, akik nem tudják élőben követni.

Facebook oldalunk itt érhető el:
VGYBME facebook oldal
2021 01 13

Újévi köszöntő


Kedves Sorstársak és Érdeklődők!

Köszöntöm Önöket a 2021-es évben. A karácsonyi ünnepek elmúltak, új év kezdődött, így egyesületünk januárban újra megkezdte működését.

A 2020-as év különösen eltérő volt a megszokottaktól a járványveszély miatt. Sajnos tevékenységünket, programjainkat korlátoznunk kellett, de még így is számos lehetőséggel gazdagíthattuk közösségünket. Emlékeztetőül néhány eredményünk:
- a többnapos kirándulásunkat 4 naposra bővítve terveztük, melyen rekordszámban 62 fővel vettünk részt és amelyet kiemelkedően 500 ezer forint felett támogattunk;
- tagjaink segédeszköz vásárlását szintén több mint 500 ezer forinttal támogattuk;
- a Pécsi Első Lions Clubbal szorosabbá váló kapcsolatunknak köszönhetően több ízben is támogattuk tagjainkat, szájmaszkokkal, tanulmányi támogatással, karácsonyi édességcsomagokkal, gyermekruhákkal;
- Braille könyvtárunk és hangoskönyvtárunk is számos példánnyal bővült;
- a bővülő szemléletformáló tevékenységünk keretében számos intézményben tartottunk érzékenyítő órákat, illetve vezetőségi tagjainkkal egy nagyszabású láthatatlan vacsorát szerveztünk.

Az idei évben is törekedni fogunk arra, hogy a székházat, a klubdélutánokat, a megszokott lehetőségeket a vírushelyzet enyhülését követően újra biztosítsuk a tagoknak. Ügyfélszolgálatunk egyenlőre a megszokott 3 napos rendben működik, de tervezzük annak a teljes hétre történő kiterjesztését és a vidéki ügyfélszolgálatok bevezetését is. Szolgáltatásainkra, mint például a kedvezményes mobilelőfizetés, a braille és hangoskönyvtár, az SOS segélyhívó igénylése,támmogatásokkal kapcsolatos információnyújtás, segédeszközök megtekintése továbbra is rendelkezésükre állunk.

Számíthatnak idén is tanulmányi és segédeszköz támogatást célzó pályázati kiírásra, illetve terveink között szerepel még kisebb-nagyobb kirándulás megszervezése is.

Kérem továbbra is kövessék figyelemmel levelező listánkat, egyesületünk honlapját és facebook oldalát a legfrissebb információk megtalálása érdekében.

Kérdésekkel, javaslatokkal, panaszokkal forduljanak bátran irodánk ügyintézőihez, hozzám és a vezetőséghez is bizalommal!

Üdvözlettel: Bögyös Zoltán elnök
2021 01 13

Régebbi híreink a hírarhívumban találhatóak.


A Weboldal 800x600 képfelbontásra és a látássérültek
igényeit figyelembevéve készült.
Webmester: Bögyös Zoltán
Copyright © VGYBME 2012