Warning: Undefined array key "design" in /var/www/pecsivakok.hu/html/pmain/main.php on line 13

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/pecsivakok.hu/html/pmain/main.php:13) in /var/www/pecsivakok.hu/html/pmain/main.php on line 36

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/pecsivakok.hu/html/pmain/main.php:13) in /var/www/pecsivakok.hu/html/pmain/main.php on line 37
Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete
Az egyesület logoja
Vakok és Gyengénlátók
Baranya Megyei Egyesülete
7623 Pécs, Móricz Zs. u. 8.
Egyesületünk székháza
Hétfő: 14-18 Kedd: 8-12 Szerda: 8-12 Csütörtök: 14-18 Péntek: 8-12 Szombat: zárva Vasárnap: zárva

Menü

Elérhetőségeink:
Cím: 7623 Pécs, Móricz Zs. u 8. Tel/fax: 72 / 534-556
Web: pecsivakok.hu
Email: iroda@pecsivakok.hu


Kép egyesületünk életéből.


Bankszámlaszámunk:
Takarékbank Zrt. 50800111-11153542 IBAN szám: HU03 5080 0111 1115 3542 0000 0000

Adóbevalláshoz:
1%
Segítsen adója
egy százalékával!
Adószámunk: 18326691-1-02

egy százalék logó

Fő támogatóink:

Ajánló

hangosujsag weboldala
www.laprolhangra.huFrissítve: 2024 06 11


Hőtérkép
Látogatók száma:

Oldalletöltések száma:
256138

Tagság, tagsági jogviszony


Tag


Az Egyesület tagsága rendes és pártoló tagokból áll.
a) Az Egyesület rendes tagja lehet: az a 14. életévét betöltött személy, aki az Egyesület működési területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és vaknak, aliglátónak vagy gyengénlátónak minősül, nem cselekvőképtelen, és nincs eltiltva a közügyek gyakorlásától, és írásban a tagfelvételét - belépési nyilatkozat kitöltésével - az Egyesület Elnökétől kéri. Tagfelvétel szempontjából az a személy, akinek látáscsökkenése a Masche- táblázat szerint a 67%-ot eléri vagy meghaladja, de a 95%-ot nem éri el, gyengénlátó, az pedig, akinek látáscsökkenése a 95%-ot eléri vagy azt meghaladja, vaknak minősül. Aliglátónak tekintendő az a személy, aki még 10%-os látásmaradvánnyal rendelkezik. A tagnak tagsági könyvet állítunk ki. A tag kötelessége hogy minden évben rendezze tagdíját.
b) Az Egyesület pártoló tagja lehet: mindazon természetes vagy jogi személy, aki vagy, amely az Egyesület céljával, tevékenységével egyetért, és azt anyagilag, szolgáltatás térítésmentes nyújtásával, vagy más módon támogatni, segíteni kívánja, és írásban jelentkezési szándékát az Egyesület Elnökségének bejelenti. Az Elnökség a jelentkezés elfogadásáról névre szóló pártoló tagsági kártyát állít ki. A pártoló tag tagsági jogviszonyának kezdete a pártoló tagsági kártya kiállításának kelte.

Tagfelvétel


Ügyfélfogadási időben keressék fel egyesületünk székházát, ahol azonnal tagsági igazolványt állítunk ki az alábbi feltételek mellett:

1. Vak státuszú tagfelvételhez szükség van a MÁK által kiadott hatósági igazolásra, miszerint fogyatékossági támogatás, vakok személyi járadéka vagy emelt összegű családi pótlék került részére megállapításra.
2. Amennyiben ilyennel nem rendelkezik, gyengénlátó tagnak felvehető, ahhoz friss szemész szakorvosi lelet szükséges
3. Szükség van továbbá 1 db igazolványképre
4. Belépési nyilatkozat + GDPR nyilatkozat (LETÖLTÉS)

A tagkönyv kiállításának díja 550,- Ft.

Tagdíj


Egyesületünk jelenlegi éves tagdíja 3000,- Ft amit folyamatosan befizethetnek sorstársaink.
A tagdíjbevétele az egyesületnek a szabadon felhasználható bevételei közé sorolható.

Sokaknak esetleg a 3000,- Ft-os tagdíj befizetése is nehézséget jelenthet, de ennek ellenére az elnökség és a magam nevében is kérem a Sorstársakat, hogy a tagdíjat lehetőség szerint a tárgyévben szíveskedjenek befizetni, hiszen ezzel hozzájárulnak egyesületünk zavartalan működéséhez. Amennyiben a tagdíj befizetése az utazás miatt nehézségbe ütközik, úgy ezt a problémát szíveskedjenek jelezni telefonon vagy e-mailben, melyet követően postai úton elküldjük a befizetésre szolgáló postai csekket, így nem kell felkeresniük a megyei egyesület székházát.

Tagkönyv


Egyesületünk elnökségének döntése értelmében az egyesülethez újonnan belépő tagnak az első tagkönyv kiállításának díja 550,- Ft. Ez az összeg vonatkozik a tagkönyv cseréjére is, ha az betelt.
Az elveszett tagkönyv pótlásának pótdíja az új tagkönyv árán felül első esetben 2000,- Ft, ismételt elvesztés esetén 4000,- Ft.
Rongálódás esetén az új tagkönyv árán felül a pótdíj 1000,- Ft, minden további alkalommal 2000,- Ft szükséges a tagkönyv cseréjéhez.
A tagkönyv újbóli kiállításához is feltétlenül szükséges egy darab igazolványkép!

A Weboldal 800x600 képfelbontásra és a látássérültek
igényeit figyelembevéve készült.
Webmester: Bögyös Zoltán
Copyright © VGYBME 2012